End of year reflections

19-12-2021

December is een mooi moment om terug te blikken op het voorbije jaar - wat waren de hoogtepunten en de belangrijkste realisaties van WildeWeide vzw?

In 2021 zijn we gestart met ons allereerste project ooit! Dit werd aangelegd aan het rond punt (langs het oude zwembad) in Heist-op-den-Berg, samen met onze vaste partner in crime: Boomalarm vzw. Het eindresultaat mocht er best wezen, en het was zéker een enorme stap vooruit in vergelijking met het saaie grasveld van voordien.

Niet veel later legden we ook ons tweede project aan in de Geelhandlaan in Heist-op-den-Berg. We haalden hiervoor 1500€ subsidies binnen bij Cera en konden met dit geld ook 2 zitbanken en een zandbank plaatsen. De bloemenweide was dit jaar absoluut prachtig, en ook hier was het verschil met de situatie voordien groot!

Tijdens de zomer is ons team ook gevoelig uitgebreid. Van 3 vaste leden zijn we gegroeid naar 11 helpende handen! En dat is ook nodig - zoals je kan zien hebben deze vrijwilligers meteen hun handen vuil gemaakt dit najaar. Allereerst zijn we aan de slag gegaan aan de Hoge Brugstraat. Hier hebben we een pluktuin aangelegd, met heerlijke fruitbomen en eetbare borders. Daarnaast hebben we gewerkt aan de Diepestraat voor de aanplanting van 13 inheemse bomen, en werkten we twee kleine projecten af in centrum Heist-op-den-Berg.

In totaal waren al de projecten uit 2021 goed voor

  • 1020 m² bloemenweide
  • 391 m² vaste planten
  • 49 lopende meter haag
  • 35 bomen
  • 5 vogelhuisjes
  • 4 faunavoorzieningen

Tot slot hadden we ook het geluk om te mogen deelnemen aan de Groene Vrienden Campagne van Innocent. Voor elke aankoop van een Innocent fruitsapje kon je een stem uitbrengen op één van de deelnemende vzw's. Deze actie heeft WildeWeide vzw uiteindelijk 1600€ opgebracht - geld dat heel goed van pas komt voor het realiseren van onze toekomstige projecten!

We organiseerden ook samen met Boomalarm vzw een Paaswandeling ten voordele van onze werking, en je kon ons op de Dag van de Landbouw terugvinden met een standje in het Go! Atheneum Heist.

Kortom, een goed gevuld jaar met fantastisch leuke projecten. In 2022: méér van dat!