WildeWeide en Boomalarm slaan de handen in elkaar

03-02-2021

Om het BiodiversiHeist project tot een goed einde te brengen heeft WildeWeide een samenwerking opgestart met Boomalarm vzw, een non-profit organisatie uit Heist-op-den-Berg. Voor Jan Gommers en Lisa Schaeken, de bestuurders van Boomalarm vzw, is het simpel: "Wij willen meer bomen, meer dieren en meer natuur".

Het spreekt dan ook voor zich dat Boomalarm vzw zich zal buigen over de plaatsing van de bomen, struiken en hagen, terwijl WildeWeide vzw zal zorgen voor de aanplanting van de bloemenweide.

Voor meer info over Boomalarm vzw, bekijk dan zeker hun website

Het is simpel: wij willen meer bomen, meer dieren en meer natuur.

Op de afbeelding hieronder kan je het ontwerp voor het BiodiversiHeist project terugvinden. Op het bovenste gedeelte zullen de bomen, struiken en hagen komen, en onderaan de bloemenweide. In februari 2021 zullen we starten met de voorbereiding van de grond aan de Paul van Roosbroecklaan in Heist-op-den-Berg. De gemeente zal ons hiervoor een handje toesteken (waarvoor een oprechte Dankjewel!). Zodra de voorbereidingen klaar zijn kunnen we starten met de aanplanting van het bovenste gedeelte. We mikken hiervoor op maart 2021.

De bloemenweide zal pas aangeplant worden wanneer de bodemtemperatuur ten minste 10 graden is. We zullen dus nog even geduld moeten hebben tot april/mei om ook dit stuk te kunnen realiseren.