Fonds voor natuur bij ons

22-02-2022

In september 2021 heeft WildeWeide vzw zich samen met 114 andere organisaties kandidaat gesteld voor een subsidie bij het Fonds voor natuur bij ons. Dit fonds werd opgericht door WWF - in samenwerking met Be Planet - met als doel om lokale, kleinschalige initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de bescherming van de natuur in België, en die gedragen worden door verenigingen en buurtbewoners, financieel te ondersteunen.

Uiteindelijk werden 47 projecten als winnaar uitgekozen voor deze eerste editie van het "Fonds voor natuur bij ons", en project 'Den Bokal' van WildeWeide vzw hoort daarbij! 

In totaal ontvangen we 3631€ om project 'Den Bokal' tot een goed einde te brengen. Dit geld zal gebruikt worden voor de aankoop van plantgoed (bomen, haag, vast plantgoed, bloemzaad, enz.), faunavoorzieningen (nestkastjes, insectenhotels, enz.), en andere meer algemene benodigdheden, denk bvb. aan compost of houtschors.

Wat het project extra fijn maakt is dat we niet alleen de volle steun krijgen van gemeente Berlaar, maar we werken ook samen met jeugdhuis Den Bokal. De leden van het jeugdhuis steken namelijk mee de handen uit de mouwen om de aanplanting te realiseren. Dankzij deze unieke samenwerking zou het mogelijk moeten zijn om het volledige project af te ronden in het voorjaar van 2022.